Ο Δήμαρχος Αχαρνών Γ. Κασσαβός ενημέρωσε τον επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Βασίλη Τοπαλιανίδη για την Πολιτική Προστασία

security

                                                         
 Ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες  που έχει πραγματοποιήσει από την πλευρά του ο Δήμος Αχαρνών για την Αντιπυρική Περίοδο που διανύουμε πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός στον Επικεφαλή της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Βασίλη Τοπαλιανίδη την Τετάρτη 1η Αυγούστου 2018.

Μετά από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε διεξοδικά στον σχεδιασμό που έχει ξεκινήσει από τα τέλη Απριλίου του 2018 αλλά και στην σύσταση, για πρώτη φορά, ενός Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Προστασίας του Δήμου.

«Ύστερα από 10 χρόνια θα δοθεί σε λειτουργία επιτέλους το σύστημα πυρόσβεσης των 20 εκτοξευτήρων νερού στην οδό Μακεδονίας στους Θρακομακεδόνες, πραγματοποιήσαμε ασκήσεις  πυροπροστασίας, έλεγχο των πυροσβεστικών κρουνών στον Δήμο Αχαρνών, εκδώσαμε ανακοινώσεις τόσο σχετικά με τον καθαρισμό των οικοπέδων, όσο και για την προστασία των κατοίκων από την φωτιά κατά την αντιπυρική περίοδο, επισκευάσαμε υδροφόρες και μηχανήματα που βρίσκονταν στο γκαράζ χαλασμένα τα τελευταία 6 χρόνια, επισκευάζουμε το δίκτυο πυροπροστασίας Θρακομακεδόνων, ενώ παρότι δεν είναι στις αρμοδιότητες μας με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουμε προσπαθούμε να καθαρίζουμε Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη από τα ξερά χόρτα εφιστώντας ταυτόχρονα την προσοχή στους ασυνείδητους συνδημότες μας. Παράλληλα επεκτείναμε τις περιπολίες της Δημοτικής Αστυνομίας κυρίως σε δασικές περιοχές μέχρι τις 12 το βράδυ, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και η Πολιτική Προστασία πραγματοποιώντας 24 ώρες το 24ωρο περιπολίες.» δήλωσε ο Δήμαρχος Αχαρνών.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτης Πολυμενέας και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών Θανάσης Κατσιγιάννης, καθώς επίσης η Δημοτική Σύμβουλος κ. Παναγιώτα Αγγελοπούλου και ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θάνος Τραβασάρος.