Αλά «Καμόρα» δρούσε η εγκληματική οργάνωση της «Αγίας Σωτήρας». Συνελήφθησαν 21 άτομα για ναρκωτικά, όπλα και κλοπές

security
Αποτέλεσμα εικόνας για συλληψη ρομα
Είκοσι ένας Ρομά μεταξύ των οποίων κι ένας ανήλικος συνελήφθησαν στην οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που υλοποιήθηκε  την Πέμπτη 22 Ιουνίου  σε (6) οικίες στην περιοχή «Αγία Σωτήρα».

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, με τη συνδρομή Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (Δ.Α.Ε.Α.) και αστυνομικού σκύλου της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων (Δ.Ε.Α.Δ.).

Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία – κατά περίπτωση – για εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς επίσης για κλοπή και πλαστογραφία.

Συγκατηγορούμενοι είναι ακόμη (15) άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον (12) άτομα – χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Από την εξέλιξη των ερευνών εξακριβώθηκε ότι, πρόκειται για «οικογενειακού χαρακτήρα» εγκληματική οργάνωση, ιεραρχικά δομημένη στο πρότυπο των διεθνικών εγκληματικών οργανώσεων τύπου » KAMORA «, ενώ ήταν ιδιαίτερα δραστηριοποιημένη στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Αναφορικά με τη διάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, προέκυψε ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είχαν τον ρόλο των καθοδηγητών και οι νεότεροι τον εκτελεστικό ρόλο.

Παράλληλα, οι στενοί οικογενειακοί δεσμοί, βοηθούσαν να διατηρείται υψηλό επίπεδο συνοχής, διασύνδεσης και εμπιστοσύνης, ελαχιστοποιώντας το ενδεχόμενο διακρίβωσης από τις αστυνομικές αρχές της παράνομης δράσης τους.

Οι εμπλεκόμενοι επιτελούσαν ένα ευρύ φάσμα επιμέρους δραστηριοτήτων για την υποστήριξη των σκοπών της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα:

προμήθευαν με ναρκωτικές ουσίες περίπου 100-120 χρήστες ναρκωτικών ουσιών  την ημέρα,
πραγματοποιούσαν τη διακίνηση από έξι (6) συγκεκριμένες οικίες και
εκπαίδευαν ανήλικες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές), για την πώληση και την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών.
Στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των συλληφθέντων σε περισσότερες από (50) αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών.

Στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πάνω από (1) κιλό ηρωίνης,
(41) γραμμάρια κάνναβης,
(128) ναρκωτικά δισκία,
ζυγαριά ακρίβειας και
πλήθος κινητών τηλεφώνων.
Επίσης, κατασχέθηκαν (4) αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών και μια κλεμμένη μοτοσικλέτα, η οποία αποδόθηκε στον κάτοχο της.


Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

πηγήdoxthi.gr