Η Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής στο πλευρό της ΑΕΚ για την «Αγια-Σοφιά»

security
Η Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής στο πλευρό της ΑΕΚ για την «Αγια-Σοφιά»
Η Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής με επιστολή της προς τον δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας εξέφρασε τη στήριξή της στην ΑΕΚ για την ανέγερση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στην επιστολή, που φέρει την υπογραφή του προέδρου του «Καπετάν Ευκλείδη» Γιάννη Τοπαλίδη, αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής: «Η Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών & Αττικής "Ο Καπετάν Ευκλείδης" ιδρύθηκε το 1979 και είναι ένας από τους μεγαλύτερους και ιστορικότερους συλλόγους της Αττικής με πλήθος κόσμου στο πλάι του.

»Με έδρα τις Αχαρνές, εκπροσωπεί ένα δήμο με πάνω από 60.000 ανθρώπους ποντιακής καταγωγής. Κύριος στόχος μας η συστηματική έρευνα, μελέτη, περισυλλογή και μετάδοση της Ποντιακής Παράδοσης, Ιστορίας, Λαογραφίας και Γλώσσας. Ως εκπρόσωποι ενός γενοκτονημένου λαού, στεκόμαστε στο πλευρό της ΑΕΚ για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού "Αγια-Σοφιά" θα φιλοξενήσει και το Μουσείο Ιστορίας Προσφυγικού Ελληνισμού, ένα χώρο που θα κρατά ζωντανή τη μνήμη των αλησμόνητων πατρίδων, τον ξεριζωμό και την προσφυγιά, τον αγώνα των προγόνων μας να ριζώσουν στη νέα τους πατρίδα».


Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Δικέφαλος ΑΕ με το συντονιστικό των Μικρασιατικών Σωματείων, με κεντρικό θέμα συζήτησης την καθυστέρηση της άδειας για την «Αγια-Σοφιά». Τα μέλη του συντονιστικού ενημερώθηκαν σχετικά με την υψομετρική μελέτη και την αδειοδότηση και πλέον αναμένουν το ραντεβού με τον δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας Άρη Βασιλόπουλο.

πηγή: www.pontos-news.gr