Με τη λαμπερή Παρέλαση, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Δήμο Αχαρνών.
Μαθητές και μέλη των τοπικών και πολιτιστικών συλλόγων, δεν πτοήθηκαν από το κρύο και τον αέρα και παρέλασαν σε Αχαρνές και Θρακομακεδόνες.

Νωρίτερα, τελέστηκε η επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου στην Κεντρική Πλατεία Αχαρνών και στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στους Θρακομακεδόνες.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων και η εκφώνηση του Πανηγυρικού λόγου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στις Αχαρνές από την Χαρίκλεια Σοκολάκη, αριστούχο Φοιτήτρια Ιατρικής και τους Θρακομακεδόνες από την Μαρία - Βιολέτα Πλατυπόδη, αριστούχο Φοιτήτρια Νομικής, οι οποίες βραβεύτηκαν και από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης.

 
Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 είχαν ξεκινήσει μια μέρα πριν, στις 27 Οκτωβρίου 2016 στους Θρακομακεδόνες, με την εκδήλωση "28η Οκτωβρίου, τότε και Σήμερα: μνήμες ηλικιωμένων και η σημασία της επετείου από μαθητές" την οποία διοργάνωσαν από κοινού, η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Αχαρνών και το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων.

Τιμώμενο πρόσωπο στη φετινή παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ήταν ο Δήμαρχος της Πολωνικής πόλης Ciechanow κ. Krzysztof Kosiński, ο οποίος παρακολούθησε την παρέλαση παρέα με τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβό. Αντιπροσωπεία του Δήμου Ciechanow πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στον Δήμο Αχαρνών και τις επόμενες ημέρες θα έχει συναντήσεις με τη δημοτική αρχή καθώς και με επιχειρηματικούς φορείς του Δήμου Αχαρνών.

Με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου και μετά τη λήξη της παρέλασης ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε: "Οι μαθητές μας και τα μέλη των τοπικών και πολιτιστικών συλλόγων, αν και δεν είχαν σύμμαχο τον καιρό, κατέφεραν να παρελάσουν και να τιμήσουν με αυτόν τον τρόπο, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα μας.

Η 28η Οκτωβρίου είναι μια ημέρα από την οποία όλοι οι Έλληνες αντλούμε δύναμη.

Το θάρρος, η γενναιότητα, η τόλμη και η υπεράσπιση των ανθρώπινων αξιών δεν είναι μόνο για τις ημέρες πολέμου. Αυτές οι αρετές είναι αναγκαίες και τις ημέρες ειρήνης.

Στην κάθε καθημερινή μας στιγμή και όπου και αν βρίσκεται και ζει η Ελληνική Ψυχή".
 
Δείτε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου