Αθλητικά παπούτσια στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αχαρνών

Η οργάνωση "Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο" που υλοποιεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών "¶στα να τρέξουν ξανά" προσέφερε 110 ζευγάρια παπούτσια στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αχαρνών.
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών στη συνέχεια θα αναλάβει την προώθησή παπουτσιών σε άπορες οικογένειες που τα έχουν ανάγκη, ώστε να χρησιμοποιηθούν για την άθληση ή την καθημερινότητα των μελών των οικογενειών.
Το πρόγραμμα "¶στα να τρέξουν ξανά" υλοποιείται από την οργάνωση "Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο" με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής και εφαρμόστηκε για τρία συνεχή έτη στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες ζεύγη αθλητικών παπουτσιών. Έκτοτε η δράση έχει διευρυνθεί και σε άλλες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, με τα αποτελέσματα συλλογής να είναι αρκετά ικανοποιητικά.
Η οργάνωση "Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο" έχει συνεργαστεί επίσης με τους Δήμους Γαλατσίου και Αγίων Αναργύρων Καματερού και πρόκειται να δημιουργήσει νέες συνεργασίες και με άλλες κοινωνικές υπηρεσίες Δήμων της Περιφέρειας Αττικής αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.
Το πρόγραμμα "¶στα να τρέξουν ξανά" συλλέγει παπούτσια τα οποία, δεν έχουν τρύπες, τα πέλματα τους δεν έχουν φθαρεί ή ξεκολλήσει και δεν έχουν σημαντικές αισθητικές αλλοιώσεις.
Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν το πρόγραμμα "¶στα να τρέξουν Ξανά" μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 210 92 20 331 ή στο email: info@teamfortheworld.org.