Τίμησε τους πεσόντες στην Κύπρο κατά την τουρκική εισβολή ο Δήμος Αχαρνών


Παρουσία του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκου Κενεβέζου τελέστηκε το Μνημόσυνο πεσόντων της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.

Ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα αποδεχόμενος την πρόσκληση του Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβού παραβρέθηκε στο μνημόσυνο και εκφώνησε την ομιλία μνήμης για τους πεσόντες.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή Μήτρου Λέκκα στην κεντρική πλατεία Αχαρνών, από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό, τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκο Κενεβέζο, τον Διπλωματικό Σύμβουλο του Υπουργού Εθνικής Αμύνης και πρώην Πρέσβη κ. Ελευθέριο Καραγιάννη και του μέλους του Δ.Σ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών Κύπρου 1964/67/74 κ. Χρήστο Πανταζόνα.

Με την ευκαιρία του της ημέρας μνήμης για του πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Είναι μεγάλη τιμή για τον Δήμο Αχαρνών η παρουσία του πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκου Κενεβέζου στην ημέρα μνήμης των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Μια επέτειο μνήμης που ανήκει στην πολύ πρόσφατη ιστορία του Ελληνισμού και πολλοί από εμάς την έχουμε βιώσει έντονα.

 Οι ελευθερίες που απολαμβάνουμε στην καθημερινότητά μας είναι οι χιλιάδες αφορμές για να μην ξεχνάμε τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για να μην υποδουλωθεί έστω και ένα μέτρο ελληνικής γης".