Κινδύνευσαν αστυνομικοί από πυροβολισμούς στην Αυλίζα. Πλήρης αποδυνάμωση του Α.Τ Αχαρνών

 επιχείρηση, αστυνομία, Ζεφύρι, επεισόδια, ρομά, βεντέτα, δήμος Φυλής
Σε κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας για μια υπόθεση «ρουτίνας» βρέθηκαν άνδρες του αστυνομικού τμήματος Αχαρνών στη περιοχή της Αυλίζας, μεταξύ Ζεφυρίου και Μενιδίου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κάτοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία για την έντονη ηχορύπανση από πυροβολισμούς σε γλέντι τσιγγάνων,λόγω γάμου. Η μουσική ήταν στη διαπασών από νωρίς το πρωί, αλλά μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι πιστολιές που ανάγκαζαν τους κατοίκους να «ταμπουρωθούν» στα σπίτια τους.

Ένα περιπολικό από το τμήμα Αχαρνών έσπευσε στην περιοχή και ζήτησε από τους τσιγγάνους να χαμηλώσουν τη μουσική, γιατί υπήρχαν παράπονα από τους κατοίκους. Εκείνοι, προκλητικά, άρχισαν να χτυπούν το αυτοκίνητο και έδιωξαν τους αστυνομικούς βρίζοντάς τους. Στη συνέχεια έβγαλαν Καλάσνικοφ και πιστόλια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του πληρώματος του περιπολικού.

Πλήρης αποδυνάμωση του Α.Τ Αχαρνών

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το πρώτο και προφανώς δε θα είναι και το τελευταίο, όσο το αστυνομικό τμήμα Αχαρνών αποδυναμώνεται σε προσωπικό και μέσα. Διότι, αν η αστυνομική δύναμη ήταν μεγαλύτερη στο περιστατικό με το τσιγγάνικο γάμο, κανείς δε θα τολμούσε να βγάλει όπλα και να απειλήσει εμμέσως τη ζωή των αστυνομικών.

Την ίδια ώρα, εξάλλου, αυξάνονται διαρκώς οι καταγγελίες για την έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης στις Αχαρνές. Γεγονός που αποδίδεται στην αποψίλωση του αστυνομικού τμήματος από άτομα, καθώς, όπως είχε αποκαλύψει το doxthi.gr (κλικ ΕΔΩ) χρησιμοποιείται για τις ανάγκες στο κέντρο κράτησης της Πέτρου Ράλλη και στην Αμυγδαλέζα.

Η «αφαίμαξη» του αστυνομικού τμήματος έχει ως αποτέλεσμα να περιοριστούν οι περιπολίες ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή, με τα περιστατικά κλοπών αυτοκινήτων και διαρρήξεων σε εταιρείες-εργοστάσια να είναι,πλέον, καθημερινά.

Είναι χαρακτηριστικό  ότι η δύναμη που υπάρχει αυτή την περίοδο δεν επαρκεί ούτε για περιπολίες με αποτέλεσμα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η περιπολία να βγαίνει μία φορά την ημέρα, έχοντας μάλιστα να καλύψει μια τεράστια γεωγραφική περιοχή στην οποία έχουν προστεθεί το Ολυμπιακό Χωριό και οι Θρακομακεδόνες που μπορεί να διαθέτουν Αστυνομικό Τμήμα, αλλά δε διαθέτουν την απαραίτητη δύναμη.

πηγή: http://doxthi.gr/