Αποκλειστικό: Στο Ολυμπιακό Χωριό θα μεταφερθούν οι 8 Τούρκοι στρατιώτες

 Στην Αθήνα μεταφέρθηκαν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί - ΤΩΡΑ

Στην Αθήνα βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα οι 8 Τούρκοι στρατιώτες που προσγειώθηκαν το περασμένο Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη με στρατιωτικό ελικόπτερο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του EleftherosTypos.gr οι 8 Τούρκοι θα μεταφερθούν στην κεντρική υπηρεσία ασύλου και από εκεί θα πάνε σε ειδικά διαμορφωμένα κελιά στην αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Αττικής που βρίσκεται μέσα στο Ολυμπιακό χωριό.

Η έκτακτη μεταφορά γίνεταιγια λόγους ασφαλείας των ίδιων των κρατουμένων ενώ το αίτημα που έχουν καταθέσει για χορήγηση ασύλου από το ελληνικό κράτος, θα κριθεί από την κεντρική υπηρεσία στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τουρκικό κράτος έχει καταθέσει από την πρώτη στιγμή αίτημα έκδοσης των 8, ώστε να δικαστούν για συμμετοχή στο πραξικόπημα της περασμένης βδομάδας στη γείτονα χώρα.


Μάλιστα λίγες ώρες μετά τη σύλληψή τους κοντά στα σύνορα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ομολογό του, τονίζοντας αργότερα πως ο Νίκος Κοτζιάς τον διαβεβαίωσε για την παράδοσή τους στα χέρια του τουρκικού κράτους.