Χθες Πέμπτη 5 Μαΐου τη 2η ημέρα του Πανηγυριού της Ζωοδόχου Πηγής η κεντρική πλατεία των Αχαρνών κατακλύστηκε από κόσμο και… κέφι.

 

Τα εντυπωσιακά χορευτικά, από τον Λαογραφικό Σύλλογο Αχαρνών «Ο Κόκκινος Μύλος», το χορευτικό της Ένωσης Κρητών Αχαρνών και το χορευτικό της Εύξεινου Λέσχης Αχαρνών και Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης» εντυπωσίασαν το κοινό και ανέβασαν το «θερμόμετρο» της διασκέδασης στα ύψη από πολύ νωρίς.

Η συντοπίτισσα μας Ειρήνη Παπαδοπούλου ξεσήκωσε τον κόσμο και ο Χρήστος Μενιδιάτης γνώρισε την απόλυτη αποθέωση.

Νωρίτερα το απόγευμα τα εγκαίνια της έκθεσης "Περιήγηση στα Αρχαία Θέατρα – Μαγικά κοχύλια" σηματοδότησαν και τα εγκαίνια των εκδηλώσεων για το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου.

Σήμερα το πρωί είχαμε την περιφορά της εικόνας, τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα: "Ιεροί ναοί και θρησκευτικές πανηγύρεις στις Αχαρνές: Πορεία μέσα στο χρόνο" με αφιέρωμα στον Ι.Ν. Αγίου Βλασίου (στο μουσείο της ΙΛΕΑ) και αφιέρωμα στον Ι.Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου (στην Δημοτική Πινακοθήκη).


Πιο αργά θα απολαύσουμε το χορευτικό του Λυκείου Ελληνίδων Αχαρνών και τα χορευτικά των συλλόγων Θεσσαλών, Ηπειρωτών και Πελοποννησίων.

Δείτε φωτογραφίες