1ο Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας & Οικο-λογικής Μετακίνησης στο δήμο Αχαρνών

 Οι φ'υλακες της φύσης

Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας και Οικο-λογικής Μετακίνησης διοργανώνει ο δήμος Αχαρνών, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Αχαρνών (Φιλαδελφείας 87 και Μπόσδα), στις 18:30.
Σκοπός του βιωματικού προγράμματος είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με την Οδική Σήμανση και τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς.Πρόκειται για μια εκπαιδευτική δράση με ποδήλατα, πατίνια, χειροτεχνίες, ζωγραφική, επιδαπέδια παιχνίδια και τη θεατρική παράσταση «Ο Αγώνας της Οδικής Ασφάλειας & της Οικο-λογικής Μετακίνησης» από τους «Φύλακες της Φύσης».
Στο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για την ανάδειξη του «οικολογικού ποδηλάτη» ενώ κάθε παιδί που θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ θα παίρνει δώρο το παραμύθι του Δρ. Αντώνη Γάκη «Ο Αγώνας της Οδικής Ασφάλειας & της Οικο-λογικής Μετακίνησης», στο οποίο βασίζεται και η θεατρική παράσταση.
Το «Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας και Οικο-λογικής  Μετακίνησης» διοργανώνεται για πρώτη φορά στον Δήμο Αχαρνών και αποτελεί μια εκπαιδευτική δράση ευαισθητοποίησης σε θέματα οικολογικής μετακίνησης και κυκλοφοριακής αγωγής.