Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών που δρούσαν εις βάρος ηλικιωμένων είχαν χτυπήσει και στις Αχαρνές


Εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε οικίες, με άσκηση εξαιρετικής βίας σε βάρος των θυμάτων τους εξάρθρωσε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη, την Παρασκευή στην περιοχή του Μεταξουργείου, ένας 44χρονος Αλβανός, μέλος της σπείρας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμα ομοεθνείς του, εκ των οποίων ένας 34χρονος ο οποίος αναζητείται και ένας 33χρονος έγκλειστος των φυλακών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από το 2013 είχα συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν ληστείες εντός οικιών, σε βάρος ηλικιωμένων κυρίως ατόμων. Για τον σκοπό αυτό, είχαν εφοδιαστεί με όλα τα απαραίτητα μέσα (όπλα, λοστούς, κουκούλες full face κλπ), ενώ για την διαφυγή τους σε πολλές περιπτώσεις, αφαιρούσαν τα οχήματα των παθόντων.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους, ήταν ότι χρησιμοποιούσαν υπέρμετρη βία και κάθε πρόσφορο μέσο, για να αποσπάσουν από τα θύματα τους πληροφορίες σχετικά με τον χώρο απόκρυψης χρημάτων και τιμαλφών.

Σε αρκετές περιπτώσεις εγκατέλειπαν τα θύματα τους βαριά χτυπημένα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, ακόμα και τη ζωή τους. Επιπλέον, για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους, χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακούς» αριθμούς κινητής τηλεφωνίας τους οποίους άλλαζαν με μεγάλη συχνότητα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί έξι περιπτώσεις ληστειών εκ των οποίων τρεις στην περιοχή των Αφιδνών, μία στις Αχαρνές, μία στη Βραυρώνα Αττικής, μία  στη Βρυσούλα Πρέβεζας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις.